Bouke wint laatste wedstrijd, Rene kampioen 2016

Zaterdag 8 oktober hebben we de laatste wedstrijd alweer gevist uit de zomercompetitie seizoen 2016. Om 06:00 uur zijn we vertrokken richting het viswater. De wedstrijdcommissie had voor deze laatste wedstrijd 2 vislocaties vast gesteld. Rene, Lammert, Taede, Bennie, Hans, Tim en Bouke hadden de keuze uit Osingahuizen en Niezijl.

Rene en Lammert kozen voor Niezijl. De overige deelnemers gingen naar OsingahuIzen. Uiteindelijk is Taede ook nog naar Niezijl gereden. Hij kon in Osingahuizen niet een plekje vinden. Gezien de hoeveelheid riet was dat ook niet verwonderlijk.

Het was overigens weer een mooie ochtend om te vissen. Er was geen rimpeltje op het water en er stond nauwelijks wind. Regen was er ook niet voorspeld. Kortom een heerlijke ochtend om lekker te vissen en het seizoen af te sluiten.
img_2802img_2801

De posities in de eindstand waren eigenlijk ook al wel bekend dus iedereen kon lekker ontspannen gaan vissen. Rene, koploper, had een dusdanige voorsprong in de stand dat het voor Bouke, die tweede in de stand stond, schier onmogelijk was om het feestje van Rene nog te bederven. Maar goed er geldt natuurlijk “it ain’t over till it’s over”. En dus waren er voor iedereen natuurlijk nog kansen. Onder deze prima omstandigheden werd er door iedereen vis gevangen. Hans wist deze ochtend met 54 stuks de meeste vissen te vangen. Ondanks dit mooi aantal ging het slechts een “klein spul”. het leverde Hans met 150 punten wel de tweede plaats van de dag op. ook de overige deelnemers wisten vis te vangen. Gemiddeld ving iedereen 20 vissen. Het ging echter bij de meesten ook om klein spul. Alleen Bouke wist goed brasem te vangen. Hij scoorde met 23 vissen toch nog 15600 gram. Met 335 punten werd hij dan ook ruimschoots winnaar van deze laatste wedstrijd. Zou het voor Bouke dan toch nog kunnen?

Na afloop van deze laatste wedstrijd gingen met elkaar snert eten, soort van traditie, bij café De Appelhof. Tijdens het snert eten werden de onderlinge resultaten vergeleken. Ook Rene begreep dat het toch nog spannend was geworden. Nadat de punten van de laatste wedstrijd bekend waren werd er meteen gerekend om te kijken wat de eindstand was geworden. Na veel rekenwerk kwamen we er achter dat Rene toch de zomercompetitie van 2016 heeft gewonnen. Met een miniem verschil van 63 punten is Rene de kampioen geworden van de zomercompetitie 2016.

Rene via deze weg van harte met dit behaalde kampioenschap.

De volledige uitslag van deze wedstrijd en de eindstand kunnen hier terug gevonden worden.