Snoekcompetitie in volle gang

De snoekcompetitie 2018-2019 is inmiddels in volle gang. OP dit moment zijn er al 2 wedstrijden gevist.
De eerst wedstrijd, 28 oktober 2018, zou gevist gaan worden in Elburg. Echter bij aankomst in ELburg bleek dat er wel zo’n 100 man waren die hetzelfde idee hadden. Ze wilden allemaal snoek vangen. Er waren zelfs Duitsers en Belgen. Daarop werd besloten om meteen maar weer te vertrekken. Vervolgens werd er terug gereden en werd Sneek als visplek aangewezen. Hier wisten de deelnemers uiteindelijk nog een aantal snoeken te vangen. De uiteindelijke buit bedroeg 10 snoeken gevangen door 8 deelnemers. Rene was deze sessie de aantal kampioen met 5 snoeken. Johannes wist de langste snoek van deze dag te vangen met een lengte van 91 cm.

Wedstrijd 2 is gevist op zondag 18 november 2018. Er waren deze keer 3 visplekken waar er werd geprobeerd om snoek te vangen. De start van de ochtend vond plaats in Sneek. Deze locatie wordt regelmatig aangedaan omdat dit over het algemeen een goede plek is om snoek te vangen. Dat bleek ook deze keer wel weer. In Sneek werden deze ochtend de meeste snoeken gevangen waaronder ook het grootste exemplaar van de dag en van de competitie 2018-2019 tot nu toe. Johannes wist in Sneek een exemplaar van 107 com te vangen. Hij gaat daarmee aan de leiding in de competitie om de ScheerhoornBokaal, bokaal voor degene die de langste snoek tijdens de competitie weet te vangen.
Ook werd deze ochtend nog gevist in Heeg en Goingarijp. Op deze laatste locatie wist Rene nog een snoek te vangen. Rene is momenteel koploper in de snoekcompetitie. Winnaar van de snoekcompetitie is degene die de meeste lengte aan snoek weet te vangen.
Naast dat er deze ochtend 9 snoeken waren gevangen wist Jon nog een fraaie baars te vangen met een lengte van 35 cm.