Wedstrijd 2 zomercompetitie

Afgelopen zaterdag 2 mei hebben we de tweed wedstrijd gevist uit onze zomercompetitie. Ditmaal zijn we met 7 man om 04:30 vertrokken richting Oldemarkt. Vaste kracht Anne had aangegeven dat hij niet meeging. Hij had de weersverwachting gezien en vond het op basis daarvan te koud. De wedstrijdcommissie had deze dag de Linde gekozen als  wedstrijd water. De Linde, een riviertje, is bij Oldemarkt een stuk breder dan op andere plaatsen. Het leek zelfs wel op een meer. We konden hier dus als feedervissers ons helemaal uitleven. Bij aankomst bleek het lastig om een vis stek te vinden. Er was veel riet en op veel plekken was het te drassig om een plekje aan het water te vinden. Nadat we toch een plakje hadden gevonden deed zich een nieuw probleem voor. Het was namelijk erg mistig. Het was daardoor voor ons als feedervissers niet mogelijk om een richtpunt aan de “overkant” te vinden. We moesten dus onze voerstek op het gevoel opbouwen. Nadat het toch was gelukt konden we beginnen te vissen. Bovendien was het ook aan de frisse kant. Bij aankomst bleek de temperatuur op -2 te staan. Toen later de zon er bij kwam loste de mist op en “vloog” de temperatuur omhoog. De jas kon zelfs wel uit. Voordeel van het oplossen van de mist was dat we de overkant konden zien. Bovendien zagen we toen ook in wat voor mooie omgeving we zaten te vissen.

Wat het vissen zelf betrof, het bleek een zeer moeilijke visochtend te worden. Nadat we vorige keer toch allemaal redelijk vis hadden gevangen waren de vangsten deze keer slecht.

Aan het einde van de ochtend bleek na weging dat Tim de meeste vis had gevangen. Hij wist 11 vissen te vangen met een totaal gewicht van 8900 gram. Deze visdag werd weer afgesloten bij de café de Appelhof in Zevenhuizen. Hier werd nog even na geklets over deze visochtend. Ook was er nog een prijs weg te geven aan degene die het best wist te voorspellen hoeveel vissen er gevangen zouden gaan worden deze ochtend.  Tijdens deze wedstrijd wisten we samen slechts 36 vissen te vangen. Peter had dat het beste ingeschat. Hij zat er met 125 stuks het dichtste bij. Hij ontving hier voor een vleespakketje aangeboden door café de Appelhof.

Volgende wedstrijd is op 16 mei. Vertrek is dan om 04:00. Nadere informatie volgt.